Четвер, 25.04.2024, 02:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Категорії розділу
Події міста [11]
Події міста Бахмач
Події регіону [2]
Події Бахмацького району
Події сайта [1]
Події нашого сайту міста Бахмач
Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Друзі сайту
Головна » 2017 » Січень » 17 » Кримінальний Бахмач
23:08
Кримінальний Бахмач

12 січня в редакцію сайту звернулася 60-річна Наталя Миколаївна Салогуб, вчителька молодших класів школи №5 міста Бахмач. Жінка стверджувала, що вона є дружиною 56-річного Павла Салогуба. А напередодні на її сина 23-річного Олексія Салогуба, Максима Романенка і двох інших друзів прямо біля будинку - пятіетжакі по вул.Пушкіна, яка розташована в центрі Бахмача, біля ринку і цілодобово магазину «АТБ» було скоєно замах або просто залякування, із застосуванням зброї. За словами її сина, після трьох пострілів, що пролунали близько 23.30 в той вечір від їхнього двору від'їхав автомобіль з номерами, які, нібито належать 38-річному Юрію Шурубура. На дверях під'їзду залишилося кульовий отвір.

Алексей Салогуб

Пулевое отверстие на двери подъезда дома по ул.Пушкина, где живут Салогубы

Наталя Михайлівна каже, що в ЗМІ вийшли кілька публікацій, в яких Шурубура та інші скаржилися на деяких зловмисників, що обстрілювали їх житло. Але і подумати не могла, що мова йде про її чоловіка, а тепер уже і сина, на якого на її думку затаїв зло Юрій Шурубура.
У публікаціях наших колег журналістів згадувався і той факт, що збройні напади немає кладеться край лише тому, що родич сім'ї Салогуб - Євген Шелудько начальник Бахмацького райвідділу закриває на це очі.

За словами Наталії Салогуб Шелудько дійсно має родинні зв'язки з її сім'єю. Її дочка від попереднього шлюбу вийшла заміж за Євгена, у них є дитина. У той же час поліцейський неприязно ставиться до Павлу і Олексію, а сама бабуся бачить онука лише на порозі будинку подружжя.

За словами Максима Романенко - друга Олексія Салогуба поліцейський Шелудько прилюдно погрожував засадити і Павла та Льошу в тюрму ...

Наталя Михайлівна розповіла нашому кореспонденту, що в той вечір 11 січня до машини Романенко якісь люди на автомийці хотіли прикріпити якийсь пристрій, можливо, для стеження, але їм це не вдалося, так як дівчина Максима підняла тривогу.

Місяців зо два тому згадує Наталя Михайлівна в їх 3-кімнатній квартирі на Пушкіна пройшов обшук. Постановою суду належало вилучити телефон і симкарту. Шукали людей 8 разом з понятими, Наталя Михайлівна тоді викликала адвоката. Обшук тривав години 2, але шукали не надто ретельно, позаглядивать в шафи, під ліжка.

- Швидше за скидалося на те, - каже жінка, - що хотіли щось підкинути, а не знайти.
Вона переживає, що Юрій Шурубура і його товариші хочуть зробити Олексія сина і його друзів винними в замахах, які треба поліції закрити і когось притягнути до відповідальності. Мовляв, 11-го січня в Бахмач приїхали 10 осіб чернігівської поліції і намагаються зробити все, щоб помістити сина в кутузку.

- А що може бути спільного у молоді і місцевих бізнесменів, - запитуємо.
- Не знаю, мені здається, що Юра заздрить Льоші і його друзям. Вони молоді, успішні, спортом займаються, не п'ють, ось його і зло бере. А йому 38 років, так до сих пір не одружений, ходить по ресторанах молодь чіпляє. Мій Льоша боксер, інститут в Києві закінчив, живе в столиці з дружиною, працює охоронцем.

- Павло, так сидів, не буду приховувати - дали йому 8 років за крадіжку нафти, але вийшов через 4 роки. І він не кримінальний авторитет, яким його зобразили в пресі.

Сам Юрій Шурубура теж толком не може пояснити причину, по якій Олексій і Павло могли б робити замах на нього. Він слово в слово повторює ту версію, що озвучив журналістці газети «Гарт», мовляв, Павло Салогуб неодноразово просив допомогу на зону - сигарети, гроші, а він не дав, з тих пір Паша зло затаїв. Син його, прикриваючись авторитетом батька і родинними зв'язками з начальником райвідділу Євгеном Шелудько, хоче теж продемонструвати свою значимість.

Також Юрій згадує, що недавно Олексій з друзями приїжджали до нього на двох автомобілях марки БМВ темного кольору і погрожували зброєю. На питання «Чого прийшли?», Відповіли «Чаю попити». Юрій заявив в поліцію, але ніяких звинувачень ні на чию сторону поки правоохоронці не висунули.

Ми поспілкувалися з Максимом Романенко, близьким другом Олексія Салогуба. Максим з одним Дімою 2 роки полягає в громадській організації «Дорожній контроль». Саме він виклав в групу Вконтакте «підслухати в Бахмачі» відеозаписи, на яких видно, як його з друзями зупиняє поліція, а також відео з автомийки на вул.Петровського, де на його машину намагалися прикріпити якийсь пристрій невідомі.

 

 

Романенко говорить багато, але по суті замахів в Бахмачі - практично нічого. Його більше турбує питання того, що поліція постійно пред'являє претензії до автомобілів, якими він управляє. Всі вони з латвійськими номерами. Один з них марки Мерседес, який належить латвійській фірмі, другий - марки БМВ, який належить особисто Максиму і третій теж БМВ, який належить його другові. Звідки автомобілі Романенко говорить неохоче, згадує, що мало не з дитинства ремонтує автомобілі, записаний співробітником фірми в Латвії. БМВ дістався йому тяжкою працею, а не подарували батьки. Більш того, в Бахмачі таких машин багато, у різних людей, і на прикладі Романенко поліція захотіла показати, що тим, хто буде такі машини приганяти доведеться платити щось на зразок данини правоохоронцям.

Максим Романенко

Саме на цих двох БМВ вони з Льошею Салогуби приїжджали «на чай» 25 грудня до Шурубура. За словами Максима напередодні цієї зустрічі Юра і Льоша поштовхалися на дискотеці «Зодіак», при цьому Шурубура сказав: «Приїдь до мене додому, дізнаєшся, що я від тебе хочу». Також Максим стверджує, що Шурубура кинувся на Олексія Салогуба з ножем. Хлопці про це заявили в поліцію.

Максим Романенко повідомив, що 11-го січня на його машину якісь люди з автомобіля Мітцубісі Лансер з номерами СВ 9488 намагалися причепити якийсь пристрій. Це було пізно ввечері близько 22.30. Він сів у машину марки «Нива», яка належить його батькові і поїхав за ними. Мітцубісі зупинився бахмачаского райвідділу, де розміщений паспортний стіл Бахмача, звідти вийшли четверо, одягли на голови капюшони і увійшли до будівлі.
Десь через півгодини біля будинку Салогуби пролунали 3 постріли. Максим і його друзі впали на землю. Коли Олексій Салогуб побіг в арку за від'їжджаючої машиною - запам'ятав її номера СВ8578ВА. У поліцейській дільниці їх перевірили по базі і повідомили, що вони нібито належать Юрію Шурубура, стріляли з травматичної зброї.

У ГУНП Чернігівській області ситуацію ніяк не коментують. Начальник Едуард Альохін, який в грудні позбувся приставки «в.о.» у відпустці до кінця місяця. У той же час він подав заявку на конкурс на вивільнену, з відходом Хатіі Деканоїдзе посаду глави Нацполіціі України. «Ведеться слідство, обвинувачення поки нікому не пред'явлено», - кажуть правоохоронці.

У чому суть затяжного конфлікту між бізнесменами та сім'єю Салогуб не визнаються ні ті ні інші. Називають лише якісь нешкідливі приводи про обопільну заздрості, бажанні домогтися авторитету в місті. Також обидві сторони звинувачують у бездіяльності місцеву поліцію, а найбільше - Євгенія Шелудько, мовляв, не тягне цю посаду, а при його попереднику, який пішов на пенсію, в місті все було спокійно. Колеги з інших ЗМІ висувають версії про те, що в Бахмачі йде переділ нелегального бізнесу лісу, як це відбувається з бурштином в Західній Україні. Тягне місцевий глава райвідділу посаду чи ні, вирішувати вищому керівництву, але те, що маленьке містечко c 20-тисячним населенням не сходить з передовиць обласних газет - теж ненормально.

Джерело: Gorod.cn.ua

Категорія: Події міста | Переглядів: 3353 | Додав: Administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: